· 

Amnesty İnternational - Bir sanal imzanızla hayat kurtarın

Her insan değerli bir varlıktır ve doğduğu günden itibaren bir çok hakka sahiptir. Ama ne yazık ki her insan aynı şartlar altında dünyaya gelmiyor ve bir çok ülkede insanlar mesela sadece fikirlerinden dolayı çok ağır, hatta ölüm cezalarına çarptırılıyor.

Dünya Af Örgütü (Amnesty International), insanların yardım çığlıklarına çok etkili kampanyalarla destek sağlar. Bu kampanyalardan bir tanesi ACİL EYLEM KAMPANYASIDIR! Bu yöntemin amacı, insan hakları ihlallerine çabuk ve etkili bir biçimde karşılık vererek, daha fazla ihlalin gerçekleştirilmesini engellemeye çalışmaktır. 

Acil eylem, işkence görmekte olan ya da işkence tehdidi altında bulunan, acil tıbbi yardıma gereksinimi olan ve yargılanması olağandan hızlı bir şekilde gerçekleşen tutuklu ve hükümlüler için uygulanır.

Siyasi tutukluların, adil olmayan bir yargılama sürecinin kritik bir aşamasında mağdur olmaları söz konusu olduğunda uygulanır.

Kayıp edilen ya da ölüm tehdidi altında bulunan kişilerin hayatta kalmalarını sağlamak için uygulanır.

Terk etmek zorunda kaldıkları ülkeye zorla geri gönderilme tehlikesi altında mültecilerin Uluslararası Af Örgütü'nün çalışma alanına giren hak ihlallerine maruz kalmaları söz konusu olduğunda uygulanır.

Kısaca 'Acil Eylem', yaşama hakları ya da ruhsal ve fiziksel bütünlükleri tehdit altında olan kişiler için uygulanan bir kampanya tekniğidir. 

Sadece bir sanal imzanız ile hayat kurtarabilirsiniz! Yazı sonundaki videoda bir imzanın ne kadar önem taşıdığını izleyebilirsiniz.

Aşağıdaki linkten üye olarak sanal imzanızla bu kampanyalara destek olun ve imzanızla hayat kurtarın!

http://www.acileylem.org.tr/index.php

UNUTMAYIN; Her imza bir hayat demek!

Yerimizde oturup ve sadece üzülmekle kimseye faydamız dokunmuyor. Lütfen duyarsız kalmayın ve harekete geçin!

Kommentar schreiben

Kommentare: 0